Firma koja stoji iza igre "World of Tanks" otvara studio u Beogradu

Nakon odluke kompanije Vorgejming (Wargaming) da se povuče iz Rusije i Belorusije, kompanija sada najavljuje nov korak u restrukturiranju poslovanja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2022.

14:56

Firma koja stoji iza igre
Ilustracija: Shutterstock/Liu zishan

Naime, na sajtu Vorgejminga navodi se da otvaraju dva nova studija – u Beogradu i Varšavi.

Sa te dve nove lokacije sa ukupno do 400 zaposlenih, firma će imati studije u ukupno osam evropskih gradova: Nikoziji, Vilnjusu, Pragu, Kijevu, Gildfordu, Berlinu, Beogradu i Varšavi.

"Vorgejming Beograd će ugostiti međunarodne i lokalne talente. Ubuduće, kancelarija će takođe postati važno čvorište za preseljenje radnika kompanije sa više lokacija. Studio će se fokusirati na franšize World of Tanks i World of Warships, pružajući ključne usluge i potencijalni razvoj novih proizvoda."

"U Varšavi, kompanija će u početku imati mali izdavački tim sa daljim razvojnim planovima za lokaciju o kojoj će se odlučiti u toku procesa restrukturiranja."

"Varšava i Beograd su bili logičan izbor za ove nove lokacije, jer se u oba grada tehnološki sektor brzo razvija uz ogroman potencijal. Radujemo se bliskoj saradnji sa IT zajednicama u oba grada kako bismo izgradili najbolje jedinice za razvoj igara. Lokacije u Beogradu i Varšavi biće od suštinskog značaja za postizanje naših ciljeva", rekao je izvršni direktor kompanije Viktor Kišlji, navodi se u objavi na sajtu kompanije.

Kako se dodaje, kao deo otvaranja kancelarije u Beogradu, kompanija Vorgejming će podržati razvoj lokalnih talenata jednim sveobuhvatnim lokalnim projektom stažiranja – Wargaming Forge. Ovaj program će talentovanim pojedincima omogućiti da ovladaju potrebnim veštinama pod vođstvom iskusnih lidera i mentora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: