"Ekspo će da promeni Srbiju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mora mnogo da se radi da sve ostane posle Ekspa 27 i da ima upotrebnu vrednost.

Srbija

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 05.02.2024.

20:39

Foto: Printskrin/B92

"Ekspo će da promeni Srbiju", rekao je Vučić.

On je za TV Hepi, kao primer, naveo Barselonu, Milano i Pariz koji su promenjeni posle Ekspa, kao i da su napravljeni takvi planovi da je ponosan na njih i da veruje da će biti ispunjeni.

"Imam ogromnu tremu, ne malu bojazan, izgradnja šipova je krenula. Prvog maja kreće izgradnja nacionalnog stadiona, koji će biti jedan od najlepših u Evropi, poput stadiona Bernabeu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je večeras da su zemlje Pokreta nesvrstanih veoma važne za našu zemlju, kao i da se nada da će ove godine otići prvi put na veliku turneju po Africi i da će posetiti najmanje 10 do 12 zemalja.

"To je važan deo, taj treći svet i saradnja sa trećim svetom. Nadam se, da ako nam sve bude krenulo dobro oko Ekspa, da ove godine posetim bar 10 do 12 afričkih zemalja. Prvi put da odem na veliku turneju po Africi, pa da vidim dalje šta ćemo raditi. Tu imamo i tržište za naše proizvode, imamo i sirovine mnoge, imamo mnogo toga što možemo zajednički da radimo sa našim afričkim prijateljima. I nikada se sa tim ne bih šalio, to je ogromna mogućnost i velika perspektiva za našu zemlju", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Region

Ovo je prosečna plata u Hrvatskoj

Prosečna februarska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.248 evra, što je nominalno više za 0,7 odsto, a realno za 0,5 odsto u odnosu na januar, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS) na svom vebsajtu.

9:43

20.4.2024.

1 d

Podeli: