"Dani šljive" u Blacu od 19. do 21. avgusta

Manifestacija "Dani šljive" održaće se od 19. do 21. avgusta u opštini Blace u Topličkom okrugu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2022.

13:37

Ilustracija: Shutterstock/5PH

Po prvi put u okviru manifestacije organizovaće se takmičenje u pravljanju pekmeza od šljive i biće dodeljene nagrade za najboljeg proizvođača rakije šljivovice.

Predsednik te opštine Ivan Burgić kaže da se tokom manifestacije očekuje veliki broj posetilaca ne samo iz Topličkog okruga, već i cele Srbije, jer je Blace prepoznatljivo po dobrom rodu šljiva, navodi portal Južne vesti.

"Blace ima najveći broj stabala šljive po glavi stanovnika u Srbiji i sve veći broj poljoprivrednih proizvođača koji, pored proizvodnje, počinju da se bave i preradom šljive, što dodatno uvećava zaradu. Imali smo takmičenje u pripremanju najbolje rakije, gde smo dodelili 12 zlatnih medalja. Po prvi put održaće se i takmičenje u pripremanju pekmeza od šljive", kazao je Burgić.

Kako je najavljeno, u takmičarskom delu manifestacije održaće se takmičenje za izbor najboljeg šljivika u 2022. godini u opštini Blace, izbor najuspešnije žene u poljoprivrednoj proizvodnji u toj opštini u ovoj godini, kao i izbor najboljeg mladog voćara i izbor najboljeg mladog stočara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: