Vesti -

Član Fiskalnog saveta: Ekonomske mere pokazuju brigu države

Član Fiskalnog saveta Bojan Dimitrijević rekao je danas da su nove ekonomske mere u okvirima postojećih fiskalnih pravila i pokazuju brigu države o građanima.

Izvor: B92.net
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Borislav Bajkic
Ilustracija: Shutterstock/Borislav Bajkic

"Vlada Republike Srbije donosi grupu mera koja se sastoji od četiri vrste mera, usmerenu ka povećanju životnog standarda penzionera, zatim zaposlenih, pre svega u zdravstvu i prosveti, na poboljšanje standarda roditelja sa decom do 16 godina, dok se četvrta mera odnosi na podsticaj turizmu. Moj je utisak da su ove mere dobro ciljane, odnosno da su usmerene na prave cijne grupe u ovom trenutku", rekao je Dimitrijević, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, i dodao da je najvažnije što mere pokazuju brigu države o njenim građanima.

On se posebno osvrnuo na zaposlene u prosveti i istakao da je važno što se kontinuirano, godinama unazad, povećavaju plate u obrazovanju.

"Važno je da imamo dobro plaćene prosvetne radnike, jer treba dugoročno da vodimo politiku koja će povećati autoritet profesora. Treba da se radi na tome da se najpre privuku, a zatim i zadrže kvalitetni ljudi u prosveti", dodao je član Fiskalnog saveta.

On je zaključio da su nove ekonomske mere u okvirima fiskalnih pravila, s obzirom na to da učešće penzija u BDP-u ostaje ispod 11 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.