Vesti -

Beogradske pijace otvorene od srede: Koje mere će morati da se poštuju?

Beograd -- Sve beogradske pijace osim onih koje su zatvorene, Palilulska i Stari Merkator, biće otvorene od srede, 22. aprila u 7 sati.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, jirkaejc
Foto: Depositphotos, jirkaejc

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, zatvorene pijace, Palilulska i Stari Merkator otvaraju se od ponedeljka 27. aprila.

"Vlada Srbije donela je danas odluku da je dozvoljen rad pijaca. Beograd je uvek spreman i potrebna su nam 24 sata da pripremimo pijace za rad, tako da će beogradske pijace raditi od srede od 7 do 15 sati svaki dan, izuzev u danima kada je policijski čas. Što se zatvorenih pijaca tiče, Palilulske i Stari Merkator, one će početi sa radom od ponedeljka, 27. aprila", naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je precizirao da će Grad Beograd propisati mere zaštite na pijacama.

"Na pijacu će moći da uđe tačno određen broj ljudi, i prodavci i kupci moraju da imaju zaštitne maske, tezge će biti zaštićene folijom pa neće biti direktnog kontakta prodavca i kupca, sprovodiće se dezinfekcija na početku i na kraju radnog dana", rekao je Vesić i pozvao kupce i prodavce da ove mere zaštite poštuju.

On je dodao da je donošenje mere otvaranja pijaca bilo veoma važno jer su tako sačuvali posao za hiljade poljoprivrednika na teritoriji Beograda.

"Za razliku od onih koji proizvode industrijske proizvode koji mogu da stoje u magacinu i da čekaju kupca, kada su u pitanju poljoprivredni proizvodi to je nemoguće. Zato je bilo važno da pijace počnu da rade, naravno kada su se stekli epidemiološki uslovi. Poljoprivrednici su dali veliki doprinos zajedničkoj borbi protiv epidemije i Beograd im na tome zahvaljuj", poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.