Beograd šampion po cenama nekretnina: Da li su prodavci realni? VIDEO

Prema nekim istraživanjima Beograd se nalazi na četvrtom mestu na listi najskupljih gradova u Evropi po cenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda stanovnika.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

19:53

Beograd šampion po cenama nekretnina: Da li su prodavci realni? VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Dok se tradicionalno višemilionske nekretnine nalaze na Dedinju i Senjaku, stanovi u pojedinim prestoničkim naseljima dostižu cenu i do 10.000 evra po kvadratu.

Trenutno najskuplja nekretnina u Beogradu prodaje se za 6 miliona evra i nalazi se u naselju Lisičiji potok. Ipak, najskuplje i najluskuznije vile oduvek su se nalazile na Dedinju.

Iako se čini da tržište nekretnina sa ovakvim cenama nije u krizi, potencijalni problem, međutim, prave vlasnici koji često formiraju nerealne cene svojih nekretnina.

Vrednost prodatih nekretnina tokom prošle godine u našoj zemlji iznosila je oko 4.2 milijarde evra, što je više od proseka za prethodne tri godine.

Najskuplja vila prodata je za pet miliona evra, dok je, za sada, u kategoriji stanova, rekorder jedan u "Beogradu na vodi" od skoro 1,5 miliona evra.

Šta o tome kažu agenti za nekretnine pogledajte u video prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: