Biz - B92.net

Banke opet povećale naknade, NBS sprema odgovor; "Neodgovorno i neosnovano..."

Povodom pojedinih apela i poziva da Narodna banka Srbije preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, NBS podseća da intenzivno radi na rešenju.

Izvor: B92.net
Podeli
Ilustracija, foto: ToskanaINC / Shutterstock.com
Ilustracija, foto: ToskanaINC / Shutterstock.com

NBS priprema set mera kako bi zaštitila standard građana

Rade na rešenju "koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije", napisali su u saopštenju.

Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, istakli su da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije.

Pri tome za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave Narodna banka Srbije ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću, navodi se u saopštenju.

"Podsećamo da će povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima Narodna banka Srbije na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora 11. avgusta doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije", napisali su.

Donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se Narodna banka Srbije neće oglašavati pre nego što te odluke donese. O svim detaljima mera javnost će ubrzo biti obaveštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.