Prvi čovek Telekoma odgovorio Junajted grupi: "Istina je na strani Telekoma"

Vladimir Lučić je reagovao na prozivke Junajted grupe upućene Telekomu Srbija i njemu lično.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2021.

12:19

Prvi čovek Telekoma odgovorio Junajted grupi:
Foto: Telekom Srbija

"Nisu me uplašili agresivni napadi koje je pokrenula Junajted Grupa preko svojih medija, nije im prvi put da manipulišu, falsifikuju i proizvoljno tumače moje izjave, a siguran sam da nije ni poslednji. Nervozni su zbog ozbiljnih poslovnih problema koje imaju u celom regionu, ne samo u Srbiji, u svim zemljama gube korisnike i beleže minuse u poslovanju. S druge strane, mi smo u poslednje dve godine uspešno sprečili pokušaj uništenja Telekoma, koji sada beleži trend rasta prihoda i profitabilnosti i posluje potpuno stabilno", poručio je generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić u intervjuu za TV Pink. Kako je ocenio, Junajted Grupa bi "trebalo da se više fokusira na korisnike, umesto što širi neistine o kompaniji Telekom i njemu lično".

"Istina je na našoj strani. Naša konkurencija bi trebalo da se fokusira na korisnike i na fer tržišnu utakmicu, umesto što zloupotrebljava svoj dominantan položaj, s obzirom na to da i dalje drži više od 40 odsto tržišta, kao što i zloupotrebljava medije u svom vlasništvu za vođenje negativnih kampanja, i manipuliše pojmom medijskih sloboda", naglasio je Lučić. On je naveo i, kako je ocenio, jednu od ključnih razlika između Telekoma i Junajted Grupe - ko doprinosi državnom budžetu i vraća deo novca građanima Srbije.

"Ogromna je razlika između nas - mi sve poreze i naknade plaćamo u Srbiji, dok se njihov poslovni model zasniva na takozvanoj poreskoj optimizaciji, odnosno na tome da u Srbiji plate što manje poreza i naknada. Mi se zalažemo za doprinos državnom budžetu, iz kojeg Telekom ne uzima ni dinar, dakle za doprinos javnom dobru i za poštenu tržišnu borbu, a oni se baš u svim elementima svog poslovanja ponašaju kao nelojalna, nefer konkurencija", kazao je Lučić. On je podsetio da je infrastruktura Telekoma na raspolaganju i drugim operaterima, ne samo Telenoru već i SBB-u, da je Telekom iznajmljuje već 20 godina, da je "cilj da od svakog izgrađenog metra optičke mreže zarađujemo", a da su optužbe o kartelima, planovima za uništenje konkurencije i slično laž.

Kako Telekom raste

138,1 milijardu dinara ukupan prihod Telekoma u 2020.

4,4% rast ukupnog prihoda u odnosu na 2019.

69% rast profita u odnosu na 2019.

22% rast prihoda u multimediji

13% rast prihoda u internetu

12% više korisnika multimedije

8% više korisnika interneta

Više od 2.600.000 TV i internet korisnika trenutno ima Telekom i stalno raste, a sredinom 2018. imao ih je svega 550.000 sa trendom daljeg pada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: