Izdate upotrebne dozvole za nove gondole na Kopaoniku i Zlatiboru

Beograd -- Ministarstvo građevinarstva izdalo je rešenja kojima se odobrava upotreba izvedenih radova na izgradnji gondola na Kopaoniku i Zlatiboru.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo rešenja postupajući po zahtevima investitora Republike Srbije – JP "Skijališta Srbije" i opštine Čajetina.

"Otvaranje gondole Brzeće – Mali Karaman koje se očekuje u najskorijem periodu, deo je projekta ,,Srbija 2025' vredan 3,2 milijarde dinara. Ovom investicijom omogućiće se razvoj Brzeća u opštini Brus i čitavog podnožja Kopaonika, ali i sveobuhvatnog turizma Srbije. Završena je takođe i prilazna saobraćajnica, koja je urađena u rekordnom roku“, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Prepoznajući važnost investicija i projekata u cilju razvoja turističke ponude srpskih planinskih centara, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je donelo rešenje o upotrebnoj dozvoli za: gondolu Brzeće (Bela reka)-Mali Karaman, na teritoriji KO Brzeće - opština Bus, čiji je investitor JP "Skijališta Srbije" i gondolu Zlatibor – Tornik, čiji je investitor opština Čajetina.

Turistička atrakcija koja će unaprediti turističku ponudu Zlatibora, pošto je uspešno prošla sve testove i dobila upotrebnu dozvolu, svečano je puštena prošle nedelje u rad. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu