"Ne samo da imamo za sebe, nego i da izvezemo u okolne zemlje" VIDEO

Beograd -- Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da problema sa protokom robe nema, i da Srbija ima namirnica i za sebe i za okolne zemlje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Mi ne samo da imamo za sebe nego da izvezemo za okolne zemlje. Najvažnije namirnice, pšenica, kukuruz toga smo imali, ne samo za nas", rekao je Nedimović za tv Prva.

Meseci iza nas su, kako je rekao, pokazali, da Srbija ima dovoljno hrane - "u svakom trenutku bilo je svega". "Nema problema sa protokom robe, sve ide, granice su otvorene, sve puca", rekao je Nedimović.

Ne postoji, kako kaže nijedan problem sa poljoprivredom. "Gotova je žetva pšenice, imamo 5 hektara prinosa", rekao je i dodao da je to više nego što su predviđali analitičari.

Rekao je i da će, ako bude problema sa poljoprivredom, država sagledati situaciju i pomoći.

On je rekao da je Srbija krenula da izvozi goveđe, jagnjeće meso, mleko, mlečne proizvode u Kinu, ali da izvoz što se tiče mesa jeste stao. Jedan od problema je bio, kako je rekao, jer su falili kontejneri.

Govoreći o stočarstvu Nedimović je rekao da je tražnja za prasadima tolika da moraju da se uvoze u Srbiju.

Ministar je rekao i da problema ima u jednom sektoru, a to je sektor govedarstva. "Vlada će kada bude nova formirana, izaći sa setom podrške", rekao je Nedimović.

Nedimović je najavio i zakon o trgovini poljoprivrednim proizvodima koji će, kako se nada, nova vlada da usvoji na jesen.

Opširnije u video-prilogu:

strana 1 od 144 idi na stranu