"Hitna obnova putnog pravca Zaječar - Minićevo - Knjaževac"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon što je kasnio u Knjaževac zbog lošeg puta, najavio hitnu obnovu putnog pravca Zaječar - Minićevo - Knjaževac.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Predsedništvo Srbije, Tanjug
FOTO: Predsedništvo Srbije, Tanjug

"Želimo još više da razvijamo Staru planinu kao turističko mesto, ali i da podstičemo voćarstvo. Svi pitaju za halu koja košta tri milona evra, neću da obećavam, ali pokušaćemo da što pre krenemo u izgradnju", rekao je Vučić.

Naveo je i da će država pokušati "da završi posao oko IMT-a i da za taj prostor dobije 90 ili 100 miliona".

"Onda će prvo radnici, kao prvog reda poverioci, da se namire, ali je mnogo važnije da će to značiti da pokušamo da dovedemo još jednog investitora i da imate još jednu fabriku u Knjaževcu i da time garantujete sigurnu budućost svojim porodicama", poručio je Vučić.

Veroljub Katić, bivši radnik kompanije IMT u Knjaževcu, pitao je predsednika Srbije kada će biti rešen status 68 radnika te kompanije koji su izgubili posao kada je fabrika otišla u stečaj i nisu prošli socijalni program. On je od predsednika tražio da se tim radnicima poveže radni staž koji im nije uplaćivan od 2004. do 2008. godine.

Vučić je rekao da će biti razmotren taj problem i zatražio da se njegovom kabinetu dostavi dokumentacija.

Vučić je, nakon toga, obišao fabriku obuće Falc East d.o.o i u razgovoru sa jednim od vlasnika firme Marčelom Ambrozijem obećao da će država dati ozbiljne subvencije ukoliko presele više pogona iz Brazila u Knjaževac.

Dodao je i da će dobiti posebne subvencije za mašine.

"Pružili smo ruku jedan drugom, a to kod znači da je sklopljen dogovor", rekao je Vučić, a Ambrozije je rekao da mu je drago zbog toga.

strana 1 od 201 idi na stranu