"Za pet godina u Srbiji zaposleno više od 12.000 zdravstvenih radnika"

Za pet godina u Srbiji je zaposleno više od 12.000 zdravstvenih radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

12:30

FOTO: Depositphotos, everythingposs

Zapošljavanje najboljih studenata medicine ranije je, kako je rekao, bila "misaona imenica", a sada je to već postala tradicija.

U junu će biti zaposleno još 100 najboljih mladih lekara, pored dosad zaposlenih, a posao dobijaju i najbolje medicinske sestre i tehničari.

"Što to neko nije radio ranije? Nije ih to interesovalo", konstatovao je Lončar gostujući na TV Pink.

On je ukazao i da se situacija poboljšava kada je reč o odlasku ljudi na preventivne preglede, ali da je potrebno da se još podigne svest da je, koliko god se ulagalo u opremu, mnogo jeftinije da se uloži u preventivne preglede, problem otkrije i izleči na vreme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: