"Srbi severno od Ibra kupuju skuplje mleko, a južno i hleb"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da sa Prištinom mora da se razgovara u pokušaju da se pronađe kompromisno rešenje.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

11:23

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

On, ipak, dodaje da je posle povećanja taksi za 10 odsto na robu iz centralne Srbije, razumljiv, kako kaže, njegov strah "šta je sledeće".

"Mi sa njima moramo da razgovaramo, da pokušamo da pronađemo kompromis. Problem je kada neko posle 12 godina uvede taksu od 10 odsto na robu iz Srbije. To ne postoji u civilizovanom svetu, u normalnom svetu. To ne smete da radite i ako ste u stanju to da uradite onda je razumljiv moj strah šta je sledeće", rekao je Vučić za TV Pink.

Podsetio je na nedavnu nenajavljenu posetu Hašima Tačija Gazivodama u pratnji "dugih cevi", a da niko nije znao zašto se to dešava. Podsetio je i na prethodno hapšenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

"Šta je sledeće? To je ono sto izaziva strah i zebnju i što me plaši", rekao je predsednik Srbije i dodao da je veliki problem što Srbi severno od Ibra kupuju skuplje mleko, a Srbi južno od Ibra plaćaju skuplje i hleb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: