Haos u GSP: Enormna cena, ko ne nosi drakonske kazne VIDEO

Beograd -- Vozači u GSP-u dobili su nove uniforme koje su im isporučene krajem oktobra, a kada će početi da ih nose, još uvek se ne zna.

Izvor: B92, prva
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Podsetimo, GSP ima još jedan problem - ogromne gužve. Iz Sekretarijata za javni prevoz navode da je glavni razlog gužvi i nepolazaka vozila po redu vožnje nedostatak čak 200 vozača u JKP GSP "Beograd“.

Radno odelo će nositi 2.800 vozača .Javna nabavka je nekoliko puta bila stopirana zbog cipela, koje do sada nisu isporučene.

Predsednik sindikata Sloga, Nebojša Aleksić rekao je da su uniforme enormno plaćene i da je za njih izdvojeno 100 miliona dinara.

"Po kompletu je plaćeno 35.000 dinara, zimske uniforme bez cipela. Uniforme su totalno neadekvatne toj ceni. Izuzetno je loš kvalitet, uglavnom je od veštačkog materijala", rekao je on.

Kako ističe, radnici se žale da su neudobne i da se znoje u njima, a nekima su velike ili male jer su veličine davno poručili, ali je u međuvremenu palo nekoliko tendera.

Aleksić kaže da bi ove zimske uniforme trebale da se nose na proleće.

"Poslodavac je vrlo restriktivan, biće unutrašnja kontrola koja će vršiti monitoring da li se nose, a biće i drakonske kazne ako ne nose", dodao je on.

Na pitanje da li ima neko zadovoljan, on kaže da misli da neme i da se žali i članstvo i radnici.

"Zamislite vi kupujete zimsku uniformu koju treba da nose na proleće", ističe on.

Komplet sadrži dva para debelih pantalona, 3 košulje dugih rukava, zimsku jaknu i kačket, ali za sada cipele nisu dobili.

strana 1 od 274 idi na stranu