Drakulić: Srbija je na veštačkom disanju

Biznismen Zoran Drakulić u intervjuu za novi broj Nedeljnika kaže da je njegov cilj kao predsednika ovog kluba da pomiri biznis i politiku.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

14:52

Drakulić: Srbija je na veštačkom disanju
Foto: Tanjug, arhiva

On je na pitanje zašto javnost tretira biznismene kao lopove, pljačkaše, odgovorio da tu mediji imaju veliku ulogu.

„Kada ste pročitali neki afirmativni tekst o srpskim biznismenima? Važno je napraviti aferu, da je Mišković lopov, Beko ono, a Kole ono. Niko ne piše da je Andrej Jovanović kupio najveću firmu na ovim prostorima. Niko ne piše o tome koliko srpski privrednici ulažu u državni budžet. Zar treba Nemac da nam dođe da gaji svinje? Pa šta rade Matijević i Kostić u tom istom svinjarstvu, šta rade Delta i Bačka Topola godinama? Ko to strancima daje zemlju za 205 evra? Naši privrednici kažu da bi dali 250 evra, ali im niko ne nudi. Strancima daju zemlju na 30 godina, a našem kolegi iz Bačke Topole na tri godine. Gde to ima?“ pita Drakulić.

Drakulić dodaje i da je Srbija u „lošem privrednom stanju“ i na „veštačkom disanju“.

„Imamo mali BDP. Ne može Srbija napred ako nema povećanja BDP-a od četiri odsto. Nema povećanja plata, ni podizanja životnog standarda“, kaže Drakulić u intervjuu za Nedeljnik, u kojem je poslao posebnu poruku Vojislavu Koštunici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: