Saradnja IBM-a i domaćeg fakulteta

Predstavnici kompanije IBM Srbija i Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) potpisali su petogodišnji Dogovor o namerama.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2007.

19:47

Default images

Dogovor će studentima tog fakulteta omogućiti korišćenje softvera i tehnologija IBM-a, koji će obezbediti studentima pristup proizvodima i praktičnu obuku, čime će se nastaviti investiranje u obrazovanje mladih ljudi, rekao je generalni direktor te kompanije Miloš Đurković.

Dekan Fakulteta informacionih tehnologija Dragan Domazet rekao je da je FIT prvi u zemlji dobio dozvolu Ministarstva prosvete i sporta, kojom se omogućava studiranje preko interneta i dodao da će sada IBM-ovi programi biti integrisani u nastavu i na taj način dostupni svim studentima u Srbiji i inostranstvu.

Dogovor sa Fakultetom informacionih tehnologija je četvrti takav petogodisnji ugovor IBM-a sa srpskim visokoškolskim institucijama, a do sada je potpisan sa Singidunum univerzitetom, Megatrend univerzitetom i Elektrotehničkim fakultetom u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: