Srbija

Sreda, 25.08.2021.

08:34

Matijević kupio uljaru, mlekaru i jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi

Kompanija "Matijević agrar" juče je preko svoje firme MPZ Agrar postala većinski vlasnik Mirotin grupe iz Vrbasa, preneo je portal Agrosmart.

Izvor: Beta

Matijević kupio uljaru, mlekaru i jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi
Ilustracija: Depositphotos, suwannar1981.gmail.com

U portfoliju Mirotin grupe nalaze se fabrika ulja "Banat" u Novoj Crnji, "Sava Kovačević" iz Vrbasa, mlin "Mirotin Tisa" iz Savinog Sela, Ribarsko gazdinstvo "Ečka" iz Lukinog Sela, mlekara "Dana" iz Vrbasa, kompanija "Agrovojvodina komercservis" iz Novog Sad i preduzeće "Agrimaks" iz Vrbasa.

Uz to, Matijević od danas gazduje i kompanijama "Mirotin energo", "Mirotin vet", "Mirotin invest" iz Vrbasa, kao i kompanijom "Mirotin Crna Gora" iz Podgorice.

Uljara "Banat" u Novoj Crnji na tržištu je prisutna sa svojim glavnim proizvodom – uljem "cvet banata", a sirovinski sektor mahom je u tom delu Vojvodine.

Matijević prodaje zrenjaninsku kafileriju

Jedna je od pet najvećih fabrika ulja u Srbiji, pored zrenjaninskog Dijamanta, uljare u Šidu, vrbaskog Vitala i Sunca iz Sombora.

Poljoprivredno preduzeće "Sava Kovačević", jedan je od nekadašnjih najvećih agrarnih kompleksa.

Osnovano je 1946. godine, a sada poseduje oko 4.000 hektara zemljišta, oko 50 hektara voćnjaka, farmu krava i farmu tovnih junadi.

Zašto je Matijević kupio zrenjaninski "Radijator"? Privrednik je sada u novom biznisu

Ribnjak "Ečka" jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi, tu je 1891. godine započela proizvodnja ribe, a prostire se na oko 2.000 hektara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: