Srbija

Ponedeljak, 23.07.2018.

16:25

"Nema naplate za ulazak vozilom u parkove prirode"

Javno preduzeće "Srbijašume" saopštilo je da je stavilo van snage deo Odluke o naknadama za korišćenje parkova prirode

Izvor: Beta

Foto: Thinkstock, ilustracija

Reč je o delu koji se odnosi na naplatu naknade za ulazak motornim vozilom u zaštićena područja kojima upravlja to preduzeće.

Kako se navodi, reč je o parkovima prirode Zlatibor, Radan, Stara planina, Golija, Sićevačka klisura i drugim zaštićenim područjima kojima upravlja JP "Srbijašume".

"U zaštićenim područjima u kojima je upravljač, od kojih su neka ustanovljena 2001. godine, poput Parka prirode Golija, i 2009. godine, poput Parka prirode Stara planina, JP 'Srbijašume' ne vrši naplatu naknade za ulazak motornim vozilom u zaštićeno područje", piše u saopštenju.

Dodaje se da je odlukama o naplati naknada, lokalno stanovništvo izuzeto od plaćanja naknade za prolazak motornim vozilom kroz zaštićeno područje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: