"Zabranjujemo rad nedeljom"

Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je izjavu za javnost nakon sastanka vladajuće koalicije.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2021.

17:51

Foto: Epa/DANIEL KASAP

"Razgovarali smo o Zakonu o trgovini i zakonu koji reguliše rad Hrvatske privredne komore (HGK). Zakon o trgovini podrazumeva pitanje rada nedeljom. Ideja je da se rad nedjeljom zabrani osim 16 nedelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu", rekao je premijer Hrvatske, prenosi portal Indeks.

"Što se tiče zakona o HGK, on ima tri važne tačke, ona društva koja su članovi HGK-a plaćaju najmanju članarinu od 42 kune, oni ne bi plaćali ništa. Oni veći bi nastavili da plaćaju. Prihodi bi se smanjili za 60-ak miliona kuna, a nadoknadili bi se prihodima HGK-a na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK-a. To bi podrazumevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK-u", rekao je Plenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: