Premijer poziva građane: "Donirajte mesečnu platu za Ukrajinu"

Premijer Bugarske Kiril Petkov pozvao je građane da doniraju mesečnu platu fondu za kupovinu oružja za ratom pogođenu Ukrajinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Region

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Utorak, 26.04.2022.

11:24

Premijer poziva građane:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Pozivam svakog bugarskog građanina, koji zaista želi da pomogne Ukrajini, da kao i ja donira platu. Reči su lake, a dela su teška", naveo je Petkov u objavi na Fejsbuk nalogu.

Podelivši na Fejsbuku i fotografiju bankovne potvrde o svojoj donaciji, Petkov je napomenuo da je za slanje vojne pomoći Ukrajini potrebno političko i društveno jedinstvo.

"U javnoj sferi postoji mnogo ekstremnih stavova o ovom pitanju. Mislim da je došlo vreme da se ova javna energija pretvori u stvarnu akciju", poručio je Petkov.

Petkov je istakao da Rusija nije objavila rat evropskim zemljama koje su poslale oružje Ukrajini.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba zahvalio je Petkovu što je pokrenuo javnu kampanju prikupljanja sredstava za Ukrajinu.

"Ovaj potez pokazuje istinsku bugarsku solidarnost sa Ukrajinom. Dobro sam se osećao kada me je prošle nedelje u Sofiji primio premijer Petkov", naveo je Kuleba na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: