Ukida se zabrana rada nedeljom u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je nacionalni štab Civilne zaštite ukinuo zabranu rada nedeljom.

Region

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

14:50

Ukida se zabrana rada nedeljom u Hrvatskoj
Foto: Depositphotos/Syda_Productions

"Zbog povoljne epidemiološke situacije, izmenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u delatnosti trgovine za vreme trajanja proglašene epidemije bolesti kovid 19 ukida se zabrana rada nedeljom, uz pridržavanje opštih protivepidemijskih mera i posebnih uputstava i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", objavljeno je u saopštenju hrvatskog Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Naime, u Hrvatskoj su 24. aprila objavili da se ne radi nedeljom, piše portal Indeks.

Mesec dana trajala je zabrana rada nedeljom za većinu trgovina, a odluka je naišla na veliko nezadovoljstvo brojnih preduzetnika.

Radno vreme trgovina vraćeno je na radno vreme pre proglašenja epidemije, uz nekoliko izuzetaka. Trgovine koje će imati organizovano radno vreme duže od 10 sati moraće da imaju dvokratno radno vreme s pauzom između dve smene, koja traje najmanje jedan sat, radi dezinfekcije prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: