Region

Četvrtak, 12.04.2018.

19:24

"Nećemo kupovati avione, već praviti haubice, za ne daj bože"

Mi sigurno nećemo da trošimo novac na kupovinu raketnih sistema, aviona i trošiti stotine miliona dolara i evra, ali ćemo zaokružiti našu namensku proizvodnju

Izvor: Tanjug

(Foto: Thinkstock)

To je izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

"Pravićemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, pravićemo dronove, zaokružićemo proizvodnju svake vrste municije. Pravićemo to za tržište, ali i za ne daj bože", kazao je bošnjački član Predsedništva BiH.

Izetbegović je to kazao odgovarajući na pitanje novinara da li je izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o zaokruživanju proizvodnje oružja u Federaciji bila nesmotrena, dodajući da ta "izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća".

"Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli?", kazao je Izetbegović.

Fena prenosi i da je Izetbegović izneo mišljenje da se "niko neće ponovo usuditi da u BiH započne konflikt" i da je "to preopasna stvar i vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: