Region

Sreda, 09.10.2019.

13:14

Rezultati Montenegro erlajnsa u 2019. bolji nego prošle, rekordne godine

Nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro erlajns saopštio je da su ove godine prevezli ukupno 540.764 putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

Izvor: Tangosix

Rezultati Montenegro erlajnsa u 2019. bolji nego prošle, rekordne godine
Foto: Depositphotos/bigguns

"To je za 12.944 putnika ili 2,45 odsto više u odnosu na isti period lane. Samo tokom septembra ove godine prevezli smo 74.390 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 1.633 putnika ili 2,25 odsto više u odnosu na septembar 2018", saopšteno je.

Ovi komercijalni pokazatelji su najbolji u istoriji poslovanja kompanije, čak i u odnosu na prethodnu godinu koja je bila rekordna po broju prevezenih putnika, preneo je portal Tangosiks.

"Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima, posebno imajući u vidu činjenicu da su ostvareni u uslovima velike i u određenom obimu i nelojalne konkurencije na tržištu. Takođe, otežavajući faktori u svetu komercijalne avijacije koji su između ostalog i doveli do bankrotstva nekoliko avio-kompanija kao što su Adrija ervejz, XL ervejz i Aigle Azur, kao i do propasti najstarijeg tur-operatera na svetu kompanije Tomas Kuk, nisu zaobišli ni nas. Uprkos svemu tome, optimizacijom poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumevanje i podršku od strane vlasnika, uspeli smo da ostvarimo još bolji komercijalni rezultat u odnosu na prošlu godinu", kazao je Živko Banjević, izvršni direktor kompanije.

"Ukupan direktni i indirektni doprinos Montenegro erlajnsa na godišnjem nivou veći je od 170 miliona eura. Za poslednje dve i po godine, ta cifra je premašila pola milijarde evra. Rekordni rezultati za septembar odnosno za devet meseci ove godine, govore u prilog tome da ćemo ostvariti zacrtani plan i do kraja godine prevesti oko 660.000 putnika i time premašiti prošlogodišnji rekord od 645.000 putnika. Pri tome ćemo zadržati udeo u tržištu između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima, u konkurenciji od preko 50 avio-kompanija", navedeno u saopštenju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: