"Šta zna dete šta je 100 mlrd. EUR"

Profesor ekonomije Miroslav Prokopijević izjavio je danas da sve stranke nude etatističke programe u kojima pare odnekud dolaze a država radi sve.

Izvor: Beta

Utorak, 13.03.2012.

18:04

Default images

On kaže da se tako šalje biračima poruka - "samo se vi opustite, a mi ćemo sve da završimo i vi ćete super da živite".

"Takva ekonomija, naravno, nije moguća i ne može da funkcioniše i samo proizvodi siromaštvo a ne blagostanje, ali ako se sve stranke zalažu za sličan program to bi moglo da znači da je to želja prosečnog birača", rekao je Prokopijević.

Prokopijević je naveo da je veoma zanimljivo to što se stranke pred izbore razlikuju po pitanjima unutrašnje i spoljne politika, dok razlike po pitanju ekonomije praktično i nema.

Dodao je da u izbornoj kampanji ne očekuje ponudu realnih i ostvarivih predloga, ali da će biti mnogo "igrarija sa raznim brojkama".

On navodi da se "stranke igraju raznim brojkama, jedni najavljuju 100 milijardi evra i spajanje centralne Srbije kanalom sa Grčkom, drugi da će neki magnat uložiti silne pare u energetiku, treći da će doći još nekoliko automobilskih kompanija..."

"Pretpostavljam da birač zna da su to šale koje nemaju nikakvu težinu i da se to radi po sistemu 'šta zna dete šta je 100 kilograma ili 100 milijardi evra'", rekao je Prokopijević.

Prokopijević je istakao da u Srbiji postoji ponuda jedino takvih programa kojima su građani "pritisnuti sa svih strana", bez obzira što su ti programi potpuno nedelotvorni.

"Na kraju može da nas očekuje samo da će od vlasti uslediti neka akcija u drugoj polovini godine kada ponestane sredstava za isplatu penzija i plata i kada se postavi pitanje odakle to isplatiti, da li štampati dinare, da li odlagati isplate ili nešto prodati na brzinu", rekao je Prokopijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: