Rešena dilema: Ko je nakon februarskih 100 evra napunio 30 godina – dobija pare u junu

Svi mladi koji su početkom februara već dobili 100 evra državne pomoći neće morati da se ponovo prijavljuju, jer će im ona biti automatski isplaćena.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 05.05.2022.

11:49

Rešena dilema: Ko je nakon februarskih 100 evra napunio 30 godina – dobija pare u junu
Foto: Younes Stiller Kraske/Shutterstock

Ipak, ostaje dilema šta je sa onima koji su u međuvremenu, do početka isplate drugog kruga pomoći, za koji se prijavljuje od 16. do 31. maja, napunili 30 godina. Ima li drugog kruga isplate pomoći za njih?

Iz Ministarstva finansija kažu da pravo i na drugi krug pomoći imaju oni koji su do kraja prijavljivanja napunili 30 godina, prenose mediji.

Dakle, mladi koji su već dobili 100 evra, za novu rundu ove pomoći neće morati da se prijavljuju. Dobiće je ponovo automatski, bez obzira na to što su u međuvremenu napunili 30 godina.

Takođe, pravo na ovaj iznos stiču i mladi koji 16 godina napune do tog roka.

Početak isplate dodatne pomoći od 100 evra najavljen je za prve dane juna.

Svi oni koji su se prijavili za isplatu novčane pomoći u junu će dobiti 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu predloženih zakonskih izmena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: