"Banja u Mladenovcu dobiće potpuno drugačiji izgled"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je da će se nastaviti sa ulaganjima i investicijama u banjski turizam.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

13:37

FOTO: TANJUG, Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija Željko Mutavdžiæ

Ljajić je rekao da u okviru rasta turističkog prometa u zemlji, banjski turizam zauzima posebno mesto i da to pokazuje da država nije digla ruke od tako važnog resursa.

"Država i vlada će nastaviti sa ulaganjima i investicijama u banjski turizam, jer nisu iskorišćeni svi potencijali i resursi koje ta grana turizma ima", naglasio je ministar, tokom obilaska novih turističko-rekreativnih sadržaja u okviru kompleksa Selters banje u Mladenovcu...

Naveo je da je resorno ministarstvo u poslednje četiri godine, sa poslovodstvom banje Selters, uložilo oko 123 miliona dinara, od čega je ministarstvo opredelilo 55 miliona za četiri različita projekta.

"Oni su na vreme završeni i nastavljamo sa daljim investicijama i ulaganjima", rekao je Ljajić.

Dodao je da veruje da će dogodine biti izgrađen savremeni sportski kompleks sa više sadržaja, kao i da će biti završena rekreativna staza, te da će banja u Mladenovcu dobiti potpuno drugačiji izgled.

Zdravstveni turizam je u fokusu, naveo je i važno je da se prate svetski trendovi, jer se sa rehablitacijskog dela sve više fokus pomera na preventivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: