Srbija i Hrvatska pred EU, traže za BG-Zagreb

Rekonstrukciju železničke pruge Beograd-Zagreb u Zagrebu su razmotrili ministri infrastrukture Srbije i Hrvatske, Zorana Mihajlović i Oleg Butković.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

08:44

Srbija i Hrvatska pred EU, traže za BG-Zagreb
Foto: Thinkstock

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva Srbije, Mihajlović koja tokom zvanične posete prati predsednika Srbije Aleksnadra Vučića, i Butković su se dogovorili da se u narednih desetak dana ponovo sastanu i potpišu protokol o saradnji na tom projektu, o čijem okviru su se saglasili na sastanku.

Mihajlović i Butković su saglasni da Srbija i Hrvatska zajednički zatraže novac Evropske unije za rekonstrukciju železničke pruge Zagreb-Beograd.

Pruga od Beograda do Zagreba od 412 kilometra je deo "Evropskog koridora 10".

U Srbiji se planira rekonstrukcija oba koloseka od Golubinaca do Šida, odnosno do granice sa Hrvatskom, i modernizacija deonice Ruma-Šid.

Vrednost tih radova je 250 milona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: