Svet 1

13.04.2024.

15:10

Milej i Mask razgovarali o projektima rudarenja litijuma

Argentinski predsednik Havijer Milej i vlasnik kompanija ''X'' i ''Tesla'' Ilon Mask postigli su dogovor o zajedničkom promovisanju slobodnih tržišta i potencijalnih projekata o rudarenju litijuma.

Izvor: Tanjug

Milej i Mask razgovarali o projektima rudarenja litijuma
Shutterstock/Adwo

Podeli:

Njih dvojica su se sastali danas u Teksasu, gde je Milej posetio sedište ''Tesle'' u Ostinu i razgovarali o temama poput podsticanja svetskog nataliteta do tehnološkog razvoja ''u slobodnim uslovima'', preneo je Rojters.

''Razgovarali smo o mogućnostima ulaganja u litijumsku industriju u Argentini. Veoma smo posvećeni ne samo izvozu sirovina, već i povećanju vrednosti. Mask je rekao da želi da pomogne Argentini", rekao je ambasador Argentine u SAD Gerardo Verthajn. Milej je ponudio svoju podršku Masku oko spora Maskove platforme ''X'' sa državom Brazil, sapoštio je Milejev portparol Manuel Adornija.

Ranije ove sedmice, sudija Vrhovnog suda u Brazilu pokrenuo je istragu protiv Maska, nakon što je Mask saopštio da će ponovo aktivirati naloge na platformi X za koje je sud prethodno izdao naredbu da se blokiraju.

Mask je osporio odluku sudije Aleksandra de Moraesa i najavio da će ukinuti sva ograničenja jer su, kako kaže, neustavna, pozivajući Moraesa da podnese ostavku.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: