Srbija 3

16.04.2024.

9:10

Mali Nikeziću: Francuska sobarica; "Plate smo sa Vaših 300 evra podigli na današnjih 820"

Ministar finansija Siniša Mali reagovao je objavom na Fejsbuku na tvrdnje Dušana Nikezića potpredsednika SSP-a.

Izvor: B92.net

Mali Nikeziću:  Francuska sobarica; "Plate smo sa Vaših 300 evra podigli na današnjih 820"
B92.net

Podeli:

Objavu ministra finansija prenosimo u celosti i bez izmena:

Pretpostavljam da u Srbiji nikada teže nije bilo biti u opoziciji. Morate da se kao francuska sobarica pravite nevešti u razumevanju svih srpskih ekonomskih rezultata, da sporite nesporno, jer sa čim krenuti u kampanju, a da nije urađeno u Srbiji ili je u planu?
Lako je bilo 2000. obećavati ekonomski izmučenim građanima Srbije evropsku šargarepu i poslove. I onda, 12 godina sunovrata, šargarepa je odmicala, uzmicali su i investitori, plate su stagnirale na 300 evra, da bismo 2012. došli do ivice bankrota bez para na računu čak i za penzije, koje su, uzgred, jedva premašivale 200 evra.
E, baš to je rezultat vlasti današnjih srpskih francuskih sobarica poput potpredsednika SSP-a Dušana Nikezića, koji su Srbiju nakon teških devedesetih do kraja ekonomski devastirali, ali su u isto vreme lično izuzetno proftitirali, simboličnih sada već daleko čuvenih Đilasovih 619 miliona evra. Vreme neumitno teče, a pare se valjda potrošile. Poslednju bol je opoziciji donela poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj, u kojoj je dočekan uz najviše državne počasti, kao ugledan i cenjen državnik, dokle oni nisu nikada, niti će ikada dobaciti.
Javni dug je, Nikeziću, nemojte da vas te brige more, nikad stabilniji. Uz sva javna ulaganja kojima smo pokrenuli ekonomski preporod zemlje, a koja danas dostižu sedam odsto BDP-a, javni dug držimo daleko ispod mastrihtske kvote od 60 odsto i na kraju marta je bio na nivou od 47,7 odsto.
Uz 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija koliko se slilo samo u jednoj godini u Srbiji, uspeli smo da u protekloj deceniji otvorimo više od 460 fabrika i proizvodnih pogona, da otvorimo oko 500.000 radnih mesta, nezaposlenost sa Vaših 25,9 odsto spustimo na oko devet odsto, a plate sa Vaših 300 evra podignemo na današnjih 820.
I, znate šta? Ne planiramo tu da stanemo. Srbija je, kada se konačno oslobodila vas, kada je odbacila teret ekonomskog neuspeha koji ste joj natovarili, snažno započela razvoj, izgradnju i preporod, i uvređenost francuske sobarice zbog našeg uspeha, je neće zaustaviti.
Vaše je da pričate, naše da gradimo i ne stanemo. A, na građanima je da odluče ko je zaista nešto i uradio za našu zemlju, a ko je samo obećavao.
Pokazali su vam to 17. decembra, ali, pokazaće vam i 2. juna šta misle o Vašoj ekonomskoj politici nerazvoja, nestabilnosti, neuvažavanja međunarodne zajednice, držanja Srbije u talogu prošlosti, držanja građana na rubu preživljavanja.
Toliko ste unazadili Srbiju da nam je trebala decenija da anuliramo efekte Vašeg nerada. U jedno budite sigurni – nećemo vam to više dozvoliti jer Srbija više nema vremena za gubljenje
, objavio je Mali na toj društvenoj mreži.
 

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: