Promo

18.03.2024.

10:00

Akcije Coinbase-a porasle za 65% tokom februara usled manije za bitcoinom

Druga najveća svetska platforma za kriptovalute, Coinbase, trenutno doživljava eksploziju potražnje za svojim akcijama, što je dovelo do skoka cene za 65% u proteklih mesec dana.

Izvor: Promo

Akcije Coinbase-a porasle za 65% tokom februara usled manije za bitcoinom
KapitalRS

Podeli:

Manija za bitcoinom je bila okidač za rast, dok je ta kriptovaluta dostigla najvišu vrednost u više od dve godine.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Coinbase-a putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Kao rezultat žurbe da kupe bitcoin, ljudi se pridružuju Coinbaseu ili se prijavljuju na naloge koje možda nisu koristili mesecima. Krajem februara, kada je bitcoin dostigao vrednost od 64.000 dolara, Coinbase je čak pretrpeo preopterećenje zbog ogromnog broja korisnika koji su pokušavali da izvrše transakcije.

Postoji čvrsta korelacija između cene bitcoina i cene akcije Coinbasea. To je zato što Coinbase dobija proviziju na svaku transakciju izvršenu na svojoj platformi, tako da porast aktivnosti zbog skoka cene bitcoina ima tendenciju da poveća profitne marže Coinbasea, što podstiče trgovce da kupuju akcije te kompanije.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Okidač koji je izazvao nagli rast cena kriptovaluta bila je odluka američke Komisije za hartije od vrednosti i berzu u januaru, da odobri trgovanje bitcoin fondovima kojima se trguje na berzi. To će omogućiti investitorima fondova da prvi put budu izloženi kriptovalutama. Ovo je ogroman korak koji se shvata kao mejnstrim prihvatanje ili odobravanje bitcoina.

Analitičari su pozitivni u pogledu izgleda za cenu akcije Coinbasea, a kompanija Canaccord Genuity nudi ciljnu cenu od 240 dolara, dok HC Wainwright veruje da će cena akcije Coinbasea porasti na 250 dolara. Istina je da je Coinbase neobična akcija, koja je tako blisko povezana sa rastućim, ali jako volatilnim instrumentom. Iako to znači da rizici za akcije Coinbase mogu biti veći nego za druge akcije, to takođe znači da postoji veći potencijal za rast cene iste.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: MT4 platforma, CityAM, Financial Times

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Podeli:

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

18 h

Podeli: