BBC 0

24.04.2024.

8:19

Britanska kraljevska porodica: Rođendanska fotografija princa Luja koju je slikala Kejt

Fotografija je objavljena povodom prinčevog šestog rođendana.

Izvor: Šon Kahlan - BBC, Kensingtonska palata

Britanska kraljevska porodica: Rođendanska fotografija princa Luja koju je slikala Kejt
Kensington Palace

Podeli:

Kraljevska porodica je objavila novu rođendansku fotografiju princa Luja koju je napravila njegova majka.

Ketrin, princeza od Velsa, i dalje je na lečenju pošto joj je otkriven rak.

Posle kontroverzi koje je izazvalo menjanje porodične fotografije za Dan majki, iz Kensington palate su poručili da ova slika nije dorađena.

Princ i princeza od Velsa zahvaljuju se svima na rođendanskim čestitkama upućenim njihovom sinu, naveo je portparol palate.

Pošto su prethodno tražili da se poštuje privatnost Ketrin dok joj traje oporavak, iz palate su dodali da su svesni koliko je teško naći meru u objavljivanju slika, ali su odlučili da to urade u znak zahvalnosti onima koji su Luju čestitali rođendan.

Princ, koji je četvrti u redu za tron, slikan je u Vindzoru "pre nekoliko dana", rekli su iz palate.

Fotografija nasmejanog školarca je objavljena na društvenim mrežama uz poruku: "Srećan 6. rođendan, prinče Luj! Hvala svima na lepim željama".

Ovo je "vreme bez presedana" za princa i princezu od Velsa i njihovu porodicu, rekli su iz palate, jer i dalje traje oporavak Ketrin.

U januaru je imala operaciju abdomena, a naknadnim pregledima je utvrđeno da ima rak.

Nije otkriveno koja je vresta raka u pitanju.

Porodična slika koju je napravila princeza Ketrin za Dan majki u martu izazvala je brojne polemike kada su novinske agencije saopštile da se slikom digitalno manipulisalo.

To je podstaklo lavinu teorija zavera na društvenim mrežama, a zatim je Ketrin objavila video izjavu u kojoj je otkrila dijagnozu raka.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: