Automobili

Četvrtak, 07.12.2023.

14:53

Novi Suzuki Swift stiže u Evropu, ovako izgleda verzija za Stari kontinent FOTO

Evolutivni i modernizovan dizajn.

Izvor:

Novi Suzuki Swift stiže u Evropu, ovako izgleda verzija za Stari kontinent FOTO
Foto: Suzuki promo

Suzuki je pre mesec dana održao u Tokiju premijeru potpuno nove, četvrte generacije popularnog modela Swift, koji je tada izložen na sajmu Japan Mobility Show 2023. Sada je japanski proizvođač isti model predstavio evropskoj publici.

Iako je nasledio sportski duh i bazičnu formu prethodnih generacija, eksterijer automobila je redizajniran i modernizovan. Prema dimenzijama, novi Swift se ne razlikuje od prethodika. Dužine je 3860 mm, širine 1695 mm (bez retrovizora), visine 1500 mm, a međuosovinski razmak je 2450 mm.
Foto: Suzuki promo
Novine su najuočljivije u kabini. Reč je o uvođenju savremenih rešenja kao što su veliki centralni ekran multimedijalnog sistema. U pitanju je displej dijagonale 9 inča, u donekle klasično oblikovanoj komandnoj tabli.

Tu su i nove kontrole klima-uređaja, sada bez okruglih dugmića.
Foto: Suzuki promo
Suzuki se istakao i na polju bezbednosti. Automobil je sada dobio sve uobičajene sisteme pomoći vozaču.

Na primer, Dual Sensor Brake Support II koristi kombinaciju kamere i radara da upozori vozača i može sam da koči u slučaju opasnosti.
Foto: Suzuki promo
Ispod haube nema novosti. Elektrifikacija ide nešto sporije i očito je vođena razumom.

Iz preliminarnih podataka poznato je da novi Swift nudi izbor tri benzinska motora: novorazvijeni Z12E 1.2 litarski trocilindarski agregat sa 83 KS i četvorocilindarski 1.4 litarski, turbo snage 129 KS. Spominje se i "laki" hibrid sa 115 KS.

Ostale arakteristike su nepoznate, ali je AWD verzija ALLGRIP predviđena.
Foto: Suzuki promo
Podaci o cenama biće poznati uoči dolaska Swifta u evropske prodajne salone.
Foto: Suzuki promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: