Automobili

Utorak, 05.12.2023.

14:44

Dacia Duster zadržava SUS motore do 2030-ih: "Oni su nam srce i duša"

Dacia Duster verovatno neće u skorije vreme biti u ponudi kao potpuno električni automobil, rekao je šef kompanije Denis le Vot.

Izvor: Autocar

Dacia Duster zadržava SUS motore do 2030-ih:
Foto: Dacia Promo

"Ne znam kada bi to moglo da se dogodi. Ima još do takvih odluka, s obzirom na to da će se novi Duster sigurno prodavati još osam godina ili duže", rekao je Le Vot za sajt Autocar.

On je dodao da će, bar do 2032. godine, biti dovoljno "mesta" na tržištu za to da Duster ostane "uglavnom baziran na SUS motoru".

"Kompanija koja je naš vlasnik (Renault) ide ka elektrifikaciji automobila. Naravno, i Dacia ide u tom pravcu, ali nećemo tako brzo. Nudimo alternativu u svakom trenutku", istakao je Le Vot. Rekao je da su SUS motori "srce i duša" Dacia automobila, i da će "u jednom trenutku završiti kao potpuno električni brend, ali će to zavisiti od pojedinačnih modela, odnosno njihovog ciklusa kad budu izlazili novi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: