Automobili

Subota, 02.12.2023.

09:12

Prodat za 10,2 miliona dolara: Mercedes CLK GTR Roadster FOTO

Jedan od samo šest Mercedes-Benz CLK GTR Roadstera ikada napravljenih nedavno je prodat na aukciji u Las Vegasu za 10,2 miliona dolara.

Izvor: B92

Prodat za 10,2 miliona dolara: Mercedes CLK GTR Roadster FOTO
Foto: RM Sotheby's

Ovo je treći model u "seriji" od šest, a prešao je samo 170 kilometara u trenutku prodaje. Ponuđen je zajedno sa kupe verzijom, za koju konačna cena nije otkrivena, ali na osnovu prethodnih primera verovatno ima takođe osam cifara.
Foto: RM Sotheby's
Izvanredna prodajna cena se delimično može pripisati činjenici da su uključeni svi dokumenti koji su fabrički bili u automobilu, kao i papiri koji opisuju prethodne kupovine i servisni izveštaji.
Foto: RM Sotheby's
Govoreći o održavanju, aukcijska kuća Sotheby, gde je automobil i prodat, otkriva će mu trebati servis ako novi vlasnik namerava da ga vozi.

A sada na karakteristike: Mercedes-Benz CLK GTR Roadster ima legendarni 6-litarski M120 V12 koji se nalazi iza sedišta, sa 592 KS i 701 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: RM Sotheby's
Pogon je na zadnjim točkovima, a tu je i šestostepeni menjač. S obzirom na to koliko su rudimentarni aktivni bezbednosni sistemi bili 2002. godine, guranje CLK GTR do krajnjih granica bilo bi zaista uzbudljivo iskustvo.
Foto: RM Sotheby's
Automobili kao što je ovaj, neobrađeni specijaliteti iz sveta motosporta, postaju sve ređi, a kako se to bude dešavalo, tako će im i cena samo rasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: