Automobili

Četvrtak, 30.11.2023.

09:00

BMW zaštitio oznaku iM3: Električni sportista imaće 700 "konja"

Istovremeno, na drugoj platformi biće i dalje dostupan benzinac M3.

Izvor:

BMW zaštitio oznaku iM3: Električni sportista imaće 700
BMW Neue Klasse koncept iz 2023. (Foto: BMW promo)

BMW planira da pojednostavi nazive svojih modela, a oznaka iM3 nedavno je registrovana u nemačkom zavodu za patente, piše CarBuzz. Ovo je još jedan dokaz da 2025-2026. dolazi prvi električni M3, zasnovan na novoj mehaničkoj platformi Neue Klasse.

BMW Blog piše da će ovaj sportski električni model imati oko 700 konjskih snaga i da će ga pokretati sistem sa četiri motora. Priča se da je u pripremi i električni iM3 karavan.

Istovremeno, na drugoj platformi biće i dalje dostupan benzinac M3.

Što se tiče ostalih modela u gami, BMW planira da pojednostavi njihove nazive. Bavarski proizvođač najavljuje da će pronaći način da skrati njihova imena, kako slova i brojevi sa oznakama modela ne bi zauzimali polovinu prostora na vratima/poklopcu prtljažnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: