Automobili

Četvrtak, 30.11.2023.

18:24

Vraća se Renault 5: Legendarna "petica" ići će na baterije FOTO

Renault 5 E-Tech stiže u februaru tokom sajma u Ženevi, a u pitanju je električna (neki bi rekli i futuristička) verzija legendarne "petice". Nekoliko fotografija objavljeno je pred zvanično predstavljanje.

Izvor: B92

Vraća se Renault 5: Legendarna
Foto: Renault/Promo

Renault farove ističe kao jedan od ključnih elemenata dizajna, jer smatraju da je "petica" zbog toga prepoznatljiva na prvi pogled. Naglašavaju da nije stvar samo u obliku, već da je zanimljiva i oznaka u sredini, što podseća na zenicu oka.
Foto: Renault/Promo
Takođe s prednje strane, ali na haubi, Renault je odlučio da postavi svetlo koje označava da se automobil puni, a broj "5" se prikazuje kada je R5 u potpunosti napunjen.
Foto: Renault/Promo
Lukovi iznad točkova, kako smatra Renault, daju vozilu kompaktan izgled dok istovremeno omogućavaju da bude prijemčiv i za uličnu vožnju.
Foto: Renault/Promo
Što se tiče vertikalnih zadnjih svetala, ona uključuju funkciju koja podrazumeva proširenje panela sa strane, što doprinosi aerodinamičnosti jer se smanjuju turbulencije izazvane strujanjem vazduha.
Foto: Renault/Promo
Renault 5 E-Tech biće dug 3,92 metra, uz bateriju od 52kWh dovoljnu za domet od 400 kilometara. Renault obećava i brojne tehnološke funkcije, uključujući i zvaničnog avatara po imenu Reno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: