Automobili

Sreda, 29.11.2023.

19:44

Italijani voze polovnjake u 40% slučajeva, EV i dalje "luksuz"

U Italiji je oko 40 odsto automobila koji se kreću putevima u ovoj zemlji starije od 15 godina, saopštili su danas automobilsko udruženje ACI i Fondacije Karakolo.

Izvor: Tanjug

Italijani voze polovnjake u 40% slučajeva, EV i dalje
Foto: Shutterstock/Eugene_Photo

U saopštenju je ocenjeno da toliki broj starih vozila u saobraćaju predstavlja problem za bezbednost i životnu sredinu, prenosi agencija ANSA.

Ako bi svi automobili na italijanskim drumovima imali nove bezbednosne tehnologije, u proteklih 10 godina bi u saobraćaju bilo za 28 odsto manje frontalnih sudara i za 21 odsto manje bočnih sudara, kao i za 11 odsto manje nesreća u kojima učestvuju pešaci, istaknuto je u saopštenju.

Električni automobili su "i dalje luksuz za veliki broj ljudi", pošto samo 14 odsto anketiranih planira da kupi električno vozilo u narednih 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: