Automobili

Sreda, 29.11.2023.

17:10

McLaren se vraća trkama izdržljivosti, "na megdan" šalje 720S GT3 EVO

Čuvena britanska automobilska kompanija je među retkima čiji su automobili u premijernom nastupu bili najuspešniji u čuvenoj trci 24 sata Le Mana, a od naredne sezone opet će biti među učesnicima Svetskog šampionata u trkama izdržljivosti.

Izvor: Kliks

McLaren se vraća trkama izdržljivosti,
Foto: McLaren

Mada se još ne znaju imena svih vozača u Hypecar prototipima i GT automobilima u narednoj sezoni FIA Svetskog šampionata u trkama izdržljivosti (WEC), objavljena je zvanična lista proizvođača i timova u obe klase (LMH/LMDh i LMGT3) koji će nastupati.

Među žestokom konkurencijom u LMGT3 klasi biće i dva McLaren automobila u bojama britanskog tima United Autosports, a u McLarenu su za povratak nakon dužeg odsustva pripremili model 720S GT3 EVO, čiji će 4-litarski biturbo V8 motor, u skladu sa pravilnikom klase, razvijati do 600 konjskih snaga.

Jedan od dva prijavljena automobila na sebi će nositi startni broj 59, što treba da podseti na startni broj koji je na sebi nosio crni LMGT1 McLaren F1 GTR koji je 1995. godine u premijernom nastupu na trci 24 sata Le Mana stigao do pobede u generalnom poretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: