Automobili

Utorak, 28.11.2023.

14:54

Poznati kandidati za Auto godine, koji je vaš favorit? ANKETA

Lista je sužena na sedam modela.

Izvor:

Poznati kandidati za Auto godine, koji je vaš favorit? ANKETA
Foto: COTY2024

Jedna od najprestižnijih nagrada za automobil godine je izbor specijalizovanih evropskih novinara (The Car of the Year). Ova organizacija objavila je konačnu listu finalista za titulu.

Podsećamo, u ovom izboru najbolji automobil bira 59 novinara iz 22 zemlje, koji su sada između 28 nominovanih automobila sa šire liste izabrali njih sedam.

Iako je na široj listi bilo više automobila kineskih brendova (tri sa šest modela), u finale je prošao samo električni automobil BYD Seal.

Sa druge strane, neki veoma poznati brendovi nisu uspeli da se uguraju sa svojim modelima među "sedam veličanstvenih".

Među finalistima nije bilo mesta za novi Mercedes E-klase, zatim električnu zamenu za Passat limuzinu, model Volkswagen ID.7, pa ni za novu Toyotu Prius koja je veoma dobro prihvaćena od automobilske publike.

Kada se podvukla crta, među finalistima su ostali sledeći modeli: BMW Serije 5, Peugeot 3008 u električnoj i SUS verziji, novi Renault Scenic, Volvo EX30, nova Toyota C-HR, električni SUV Kia EV9, već pomenuti BYD Seal.

Prethodne godine titulu je poneo Jeep Avenger, a pobednik za 2024. biće proglašen 26. februara.

Pozivamo vas da glasate za svog favorita (sa ove liste). Ukoliko vam se ne dopada nijedan od ponuđenih modela, u anketi imate i tu opciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: