Stiže iz Rusije, a nije ni Moskvič ni Lada FOTO

Automobil koji bi mnogi na Zapadu rado posedovali koštaće 500.000 evra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Rossa
Foto: Rossa

Njegovo ime je Rossa LM GT i radi se o drumskoj verziji automobila koji bi trebalo da se trka u GT2 i GT3 takmičenjima. Planirano je da automobil bude finaliziran do 2024. godine, a prvi primerci drumske verzije počeli bi da se isporučuju posle 2026.

Iza projekta stoji ruski vozač trka Roman Rusinov, koji se takmičio na 24 sata Le Mana. Njegov cilj je da razvije automobil kompatibilan sa GT2 i GT3 propisima, a sve kako bi mogao lično da učestvuje u takmičenjima. Trenutno, njegov najveći uzor je Maserati MC12.

Foto: Rossa
Foto: Rossa

U oblikovanju automobila učestvovali su dizajneri ugašene kompanije Marussia, o čijim se automobilima na Zapadu mnogo pričalo.

Agresivno skrojen, Rossa LM GT je dvosed, a pored trkačkog volana ima i moderno dizajniran enterijer u kome ne nedostaju elementi važni za udobnost vožnje, kao u svakom klasičnom GT-u.

Sa tehničke strane, poznato je da je osnova automobila monokok šasija napravljena od kompozita sa ugljeničnim vlaknima. Ispod poklopca motora trebalo bi da se nalazi atmosferski 5.2 V10, verovatno iz ugašenog Audija R8 ili Lamborghinija Huracan.

Kako prenosi Auto.ru, početna cena biće oko 500.000 evra.

Foto: Rossa
Foto: Rossa

Foto: Rossa
Foto: Rossa

Foto: Rossa
Foto: Rossa

Foto: Rossa
Foto: Rossa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu