Automobili

Utorak, 03.10.2023.

12:48

Koncept iz budućnosti: Nissan Hyper Urban FOTO

Prvi od četiri nova koncepta koje će Nissan predstaviti u Tokiju, jeste Hyper Urban.

Izvor: B92

Koncept iz budućnosti: Nissan Hyper Urban FOTO
Foto: Nissan/Promo

U pitanju je predvodnik Urban linije, nazvane tako jer, kako kažu iz Nissana, "kod vozača žele da pojačaju uzbuđenje koje donose ovi automobili".

Svaki od novih koncepata biće predstavljen uz sopstvenu simboliku, i imaće "prilagođene karakteristike koje daju vrednost jedinstvenom načinu života i različitim težnjama".

Upečatljivi Hyper Urban dizajniran je sa brojnim čudnim karakteristikama koje su "hrabre, a istovremeno se efikasno uklapaju u okruženje", objasnili su iz japanske kompanije.
Foto: Nissan/Promo
Karoserija je ofarbana u posebnu hromatsku nijansu žute, a boja se menja u zavisnosti od ugla svetlosti koja pada na njega.

Sam dizajn je osmišljen tako da daje optimalnu aerodinamičku efikasnost, a široke gume, rekli su iz Nissana, trebalo bi da "upotpune sportski izgled".
Foto: Nissan/Promo
Enterijer je inspirisan kaleidoskopskim trouglovima, i sadrži prilagodljivu instrument tablu i infotainment displej. Tu su i prednja sedišta koja se obaraju i tako stvaraju utisak da se sedi na "sofi".

Nissan je nedavno rekao da će u narednim godinama prestati sa prodajom automobila koji nisu 100% električni u Evropi, a u skladu sa obećanjem, predstaviće 19 novih električnih vozila u narednih sedam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: