Stigao je Opel Astra GSe – sportski plug-in hibrid FOTO

Novu skraćenicu GSe (Grand Sport Electric) Opel namerava da koristi za svoje sportske elektrifikovane modele.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Četvrtak, 29.09.2022.

09:07

Stigao je Opel Astra GSe – sportski plug-in hibrid FOTO
Foto: Opel promo

Prvi predstavnik nove familije modela je Astra GSe sa plug-in hibridnim pogonom ukupne snage 225 KS i maksimalnog obrtnog momenta koji iznosi 360 Nm. Dovoljno da se auto može svrstati u “hot hatch” podvrstu, ali ipak manje nego u slučaju konkurenata, kao što su Škoda Octavia RS iV ili Cupra Leon eHybrid.

Tehničke karakteristike nove Astre identične su Peugeot 308 plug-in hibridom, s obzirom da oba modela pripadaju Stellantis grupaciji.
Foto: Opel promo
U središtu pogonskog sistema je 1.6-litarski benzinski motor, kome pomaže električna jedinica, a sistem zaokružuje baterija kapaciteta 12,4 kWh.

Takav set u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem omogućava da Astra GSe do 100 km/h stigne za oko 7,5 sekundi i razvije maksimalnih 235 km/h.

Kao što i priliči plug-in hibridu, automobil može da se vozi i samo na struju, a autonomija u tom slučaju je oko 40 km.
Foto: Opel promo
Osim snažnog pogona, Astra GSe takođe može da se pohvali tvrđim ogibljenjem i odstojanjem od tla koje je manje za 10 mm u poređenju sa standardnom verzijom.

Pored toga, inženjeri iz Riselshajma unapredili su i upravljački sistem.
Foto: Opel promo
Karoseriju GSe krasi delikatni aerodinamički paket i 18-inčne felne specijalno dizajnirane za ovu verziju.

U enterijeru zatičemo presvlake od alcantare i bogatiju opremu.

Novi model Astre pridružiće se ponudi u narednim mesecima, kada će biti poznata i cena, a dostupna je i u karavan verziji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: