Stigao je – Volkswagen Taigo

Volkswagen je još prošle godine svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus, dok je sada prikazao i verziju za evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2021.

13:00

Stigao je – Volkswagen Taigo
Photo: Volkswagen

VW Taigo će u evropske prodajne salone stići do kraja godine, a proizvodiće se u Pamploni, u Španiji, zajedno sa modelima Polo i T-Cross.

Taigo je dugačak 4270 mm, širok 1757 mm, visok 1494 mm, međuosovinsko rastojanje je 2566 mm, a zapremina prtljažnika iznosi 438 litara.

U Evropi će se nuditi samo TSI benzinci i prednji pogon, dok dizelaša i hibridnih verzija neće biti u ponudi.

To su trocilindrični turbo benzinac sa 95KS i 110KS, kao i četvorocilindraš sa 150KS. U zavisnosti od motora, ugrađuju se manuelni menjači sa 5 i 6 stepeni, kao i 7-stepeni DSG automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

Poznato je da južnoamerički Nivus pokreće trocilindarski 1.0-litarski turbo-benzinac koji isporučuje 114 KS, odnosno 126 KS ako se kao gorivo koristi etanol.

"Taigo će biti opremljen ekonomičnim TSI motorima, standardnim LED farovima, potpuno digitalnom kokpitom i mnoštvom sistema pomoći vozaču", kažu u nemačkom auto-gigantu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: