Dacia Duster u Nemačkoj prodat u 200.000 primeraka

Nedavno je Dacia fabrika Mioveni u Rumuniji proizvela 2.000.000-ti primerak SUV modela Duster (više od 93% je sa Dacia značkom, ostatak nosi Renault logo), a sada je kompanija saopštila da je u Nemačkoj isporučila 200.000 Dustera.

Podeli
Photo: Dacia
Photo: Dacia

Ovde treba podsetiti da je Duster prve generacuje predstavljen u martu 2010. godine, dok je aktuelna druga generacija promovisana u septembru 2017.

Duster se iz Miovenija izvozi u 44 zemlje, a proizvodi se oko 930 primeraka dnevno (više od 90% se izvozi).

Ipak, vreme je da Dacia dotera ovaj popularni SUV.

Uz vizuelne promene (izmenjena prednja maska, branici, prednja i zadnja svetla, LED dnevna svetla, doterana hauba, novi alu točkovi), obnovljeni Duster će dobiti i širu paletu boja, modenizovanu unutrašnjost (sa novim infotainment sistemom, uz kvalitetnije materijale), kao i bogatiju paletu verzija.

Pažnju naime privlači najava da će se u gami naći benzinski motor TCe150 i u paru sa menjačem sa dvostrukim kvačilom. Takođe, i dalje će se u ponudi nalaziti verzije sa 4x4 pogonom.

Zvanična premijera Dustera II Facelift će biti održana 22. juna, prodaja treba da startuje u septembru, a cene će biti nešto veće nego kod sadašnje verzije.

Na kraju, ovako doterani Duster treba da izdrži na tržištu do pojave potpuno nove, treće generacije koja se očekuje tokom 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu