Automobili

Petak, 19.03.2021.

08:02

Evropljani imaju Kamiq, Indijci dobili Kushaq FOTO/VIDEO

Škoda je predstavila novi potkompaktni krosover Kushaq, namenjen isključivo kupcima na drugom najmnogoljudnijem tržištu na svetu.

Izvor: B92

Evropljani imaju Kamiq, Indijci dobili Kushaq FOTO/VIDEO
Foto: Škoda promo

Sa dužinom 4.221 mm, širinom 1.760 mm i visinom 1.612 mm, Kushaq je malo kraći i uži od svog evropskog ekvivalenta, Škode Kamiq, ali je i viši od ovog automobila.

S obzirom da je namenjen kupcima u Indiji, u kojoj su putevi generalno znatno lošiji od onih u Evropi, Kushaq ima i nešto veće odstojanje od tla.
Foto: Škoda promo
Škodin novi krosover obiluje zaštitnim dodacima na donjim delovima karoserije, pa u tom smislu Kushaq svojim dizajnom podseća na evropski Kamiq Scoutline.

Češki proizvođač je za kupce ovog automobila pripremio i specijalnu Honey Orange nijansu farbe, koja se ekskluzivno nudi na Škodama u Indiji.

I dok jeftinije verzije "stoje" na čeličnim točkovima prečnika 16 inča, varijante sa bogatijim paketima opreme isporučuju se sa 17-inčnim alu felnama.
Foto: Škoda promo
Poput dizajna spoljašnjosti, i unutrašnjost krosovera odiše evropskim stilom.

Centralnu poziciju na komandnoj tabli zauzima ekran multimedijalnog sistema u obliku tableta (od 7 do 10 inča, u zavisnosti od paketa), dok se ispod njega (barem u skupljim verzijama) nalaze komade automatske "klime", takođe u touchscreen tehnologiji.

Svega nekoliko fizičkih dugmića rezervisano je za funkcije koje se češće koriste.
Foto: Škoda promo
Instrument tabla je klasična, analogna, što će obradovati tradicionaliste, dok je dvokraki multifunkcionalni volan već viđen u Škodama najnovije generacije.

Putnička kabina je veoma prostrana za jedno vozilo iz ovog segmenta zahvaljujući visokoj karoseriji, ali i velikom međuosovinskom rastojanju koje iznosi 2.651 mm.

Kupcima je na raspolaganju solidan prtljažnik zapremine 385 litara.

Među opcijama su i LED ambijentalno osvetljenje kabine, kao i kožna sedišta, dok vozačevo i suvozačevo uz doplatu mogu biti opremljena sistemom ventilacije.
Foto: Škoda promo
Bazičnu verziju pokreće trocilindarski 1.0-litarski benzinac sa 115 KS i 175 Nm, koji se standardno isporučuje sa 6-brzinskim manuelnim menjačem, dok je 6-stepeni automatik dostupan kao opcija.

Za one koji žele više snage, tu je 4-cilindarski 1.5 benzinski motor sa 150 KS i 250 Nm. I ovde je manuelni menjač sa 6 brzina standard, a kupci uz doplatu mogu da naruče opcioni 7-stepeni menjač sa duplim kvačilom.

Bez obzira na verziju, svaki Kushaq dolazi isključivo sa prednjim pogonom.

Prodaja počinje u junu, a kako se navodi, Kushaq je prvi od četiri najavljena modela koje Škoda i Volkswagen planiraju zajednički za indijsko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: