Jimny sa 1.000 lica: Suzuki napravio pikap i verziju za najteže terene

Suzuki će na tokijskom auto-salonu polovinom januara predstaviti dva zanimljiva koncepta zasnovana na novoj generaciji malog terenca Jimny.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.12.2018.

15:10

Jimny sa 1.000 lica: Suzuki napravio pikap i verziju za najteže terene
Koncept Jimny Sierra Pickup Style

Novi Suzuki Jimny već je poslužio kao inspiracija tjunerskoj firmi iz Japana koja je ovaj automobil “maskirala” u Mercedes G klase i Land Rover Defender.

Najnovije modifikacije delo su samog Suzukija, koji će na predstojećem sajmu automobila u Tokiju prikazati publici dve varijante preuređenog modela Jimny.

Prva je mali konceptni pikap nazvan Jimny Sierra Pickup Style. Ovo vozilo umesto zadnjih sedišta ima otvoreni teretni odeljak skromnih gabarita, a dizajnirano je u retro stilu sa iimitacijom drveta na bočnim panelima karoserije.

Automobil ima dodatnu zaštitu od oštećenja na donjim delovima karoserije, a izmenjen je i dizajn maske hladnjaka i branika, dok se na krovu nalaze LED reflektori.

Za pogon je upotrebljen četvorocilindarski 1.5 litarski benzinac sa 102 ks.
Koncept Jimny Survive
Drugi koncept, Jimny Survive, namenjen je vožnji u najsurovijim terenskim uslovima, pa shodno tome ovo vozilo ima razne dodatke koji vozaču treba da pomognu da se izvuče iz teških situacija u kojima se može naći tokom svojih avantura.

Pored karakteristične zaštite donjih delova karoserije i podvozja, Jimny Survive ima i ojačanu konstrukciju.

Za razliku od pikap verzije, u ovom slučaju je za pogon odabran slabiji, trocilindarski benzinac od 0.66 litara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: