Jimny sa 1.000 lica: Suzuki napravio pikap i verziju za najteže terene

Suzuki će na tokijskom auto-salonu polovinom januara predstaviti dva zanimljiva koncepta zasnovana na novoj generaciji malog terenca Jimny.

Podeli
Koncept Jimny Sierra Pickup Style
Koncept Jimny Sierra Pickup Style

Novi Suzuki Jimny već je poslužio kao inspiracija tjunerskoj firmi iz Japana koja je ovaj automobil “maskirala” u Mercedes G klase i Land Rover Defender.

Najnovije modifikacije delo su samog Suzukija, koji će na predstojećem sajmu automobila u Tokiju prikazati publici dve varijante preuređenog modela Jimny.

Prva je mali konceptni pikap nazvan Jimny Sierra Pickup Style. Ovo vozilo umesto zadnjih sedišta ima otvoreni teretni odeljak skromnih gabarita, a dizajnirano je u retro stilu sa iimitacijom drveta na bočnim panelima karoserije.

Automobil ima dodatnu zaštitu od oštećenja na donjim delovima karoserije, a izmenjen je i dizajn maske hladnjaka i branika, dok se na krovu nalaze LED reflektori.

Za pogon je upotrebljen četvorocilindarski 1.5 litarski benzinac sa 102 ks.

Koncept Jimny Survive
Koncept Jimny Survive

Drugi koncept, Jimny Survive, namenjen je vožnji u najsurovijim terenskim uslovima, pa shodno tome ovo vozilo ima razne dodatke koji vozaču treba da pomognu da se izvuče iz teških situacija u kojima se može naći tokom svojih avantura.

Pored karakteristične zaštite donjih delova karoserije i podvozja, Jimny Survive ima i ojačanu konstrukciju.

Za razliku od pikap verzije, u ovom slučaju je za pogon odabran slabiji, trocilindarski benzinac od 0.66 litara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu