Aston Martin spasava klasike pretvarajući ih u EV automobile FOTO

Kako savremena automobilska industrija proizvodi sve manje jedinstvenih automobila, tako vrednost klasika raste sve više i više.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2018.

18:50

Aston Martin spasava klasike pretvarajući ih u EV automobile FOTO

Britanski proizvođač Aston Martin, čiji su klasici među najpoželjnijim i najtraženijim na svetu, ima smeo plan kako da obezbedi još sigurniju budućnost za svoje besmrtne modele.

Naime, Aston Martin planira da napravi prvu promenjivu konverziju električnog pogona. Takozvani "kasetni" pogon bi se montirao na postojeće nosače benzinskog agregata i menjača i napajao sve električne sisteme vozila.
Tako bi klasici bili u mogućnosti da ispunjavaju sve oštrije zakonske ekološke norme. Ali najveća prednost ovog sistema je mogućnost suprotnog smera, odnosno povratak iz električnog u benzinsko vozilo.

Produkcijska verzija ove električne "kasete" uključiće komponente iz Rapide E programa. Prvi automobil koji će dobiti novi EV pogon biće DB6 MkII Volante iz 1970.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: