Kako GLE "plesom" izlazi iz blata? VIDEO

Premijum SUV modeli su često na udaru kritika da nisu sposobni za zahtevnu vožnju van gradskog asfalta, ali je Mercedes sa novom GLE klasom odlučio da sruši te stereotipe.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

18:20

Kako GLE

Nova generacija Mercedesove perjanice dolazi sa opcijom naprednog sistema vešanja koji u Štutgartu zovu "E-Active Body Control".

Ova tehnologija omogućava vodaču individualnu kontrolu nad amortizerima kako bi regulisao nagib i odstojanje vozila od tla.

E-Active Body Control koristi 48-voltni električni sistem koji momentalno menja poziciju vazdušnog vešanja.

To u praksi znači da GLE može da se u krivini nagne skoro poput motocikla kako bi smanjio efekat centrifugalne sile na pitanju vozila.

GLE sa ovim sistemom bukvalno može da "zapleše" kako bi se izvukao iz neprohodne podloge, a kako to izgleda Mercedes je pokazao u sledećem videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: