U Srbiji kradu felne, u SAD vazdušne jastuke

Dok vozači u Srbiji, pre svega u velikim gradovima poput Beograda i Novog Sada imaju problema sa kradljivcima felni, vlasnici Hondi u SAD imaju malo neobičniju muku.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

17:30

U Srbiji kradu felne, u SAD vazdušne jastuke

Naime, kriminalci širom SAD sve više kradu vazdušne jastuke iz automobila japanskog proizvođača, koji je jedan od najpopularnijih u ovoj državi.

Ukradeni vazdušni jastuci po pravilu završavaju u servisima za popravku ili se preprodaju preko interneta.

Prema istraživanju dnevnika USA Today, lopovi godišnje ukradu oko 50.000 vazdušnih jastuka u SAD, a na udaru su pre svega najnoviji modeli Honde Civic i Accord.

Hondini vazdušni jastuci su "popularni" kod kriminalaca jer dostižu cenu i do 1.000 dolara po komadu.

Lopovi pre svega kradu vazdušni jastuk iz volana, za kojim je najveća potražnja, s obzirom da se prilikom udesa oni najčešće aktiviraju.

Osim toga, "okidač" za ovu "epidemiju" su i sve češći opozivi japanskih proizvođača upravo zbog problema sa vazdušnim jastucima, a upravo je Honda imala problema sa skoro 12 miliona jedinica u SAD (uključujući modela podbrenda Acura) zbog Takata vazdušnih jastuka.

Iz kompanije pretpostavljaju da je razlog i taj što su pomenuti Hondini modeli među najprodavanijima u svom segmentu u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: