Lamborghini: Urus će biti naš najmanji SUV

Italijanski proizvođač egzotičnih automobila pod "kapom" Volkswagena, Lamborghini, najavio je da će njegovi sledeći SUV modeli biti veći od Urusa.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

18:00

Lamborghini: Urus će biti naš najmanji SUV

Lamborghini je u decembru predstavio Urus, prvi SUV model u istoriji proizvođača iz Sant-Agate.

Nadmašio je očekivanja jer je Lambo unapred dobio brojne porudžbine za model koji je plan da se proizvodi u 1.000 jedinica godišnje, što nije mali broj za automobil od 200.000 dolara.

Iako se očekivalo da sledeći potez Lamborghinija bude kompaktnija verzija koja će iskoristiti popularnost Urusa, čelnici imaju drugačije planove i još veću ekskluzivnost.

"Urus je super SUV koji je na savršenoj poziciji u današnjoj postavi, a to je na "dnu" kompanijskih parametara. Na kraju krajeva, sve je u pozicioniranju brenda, a mi smo vrhunac auto-industrije", rekao je tehnički direktora Lamborghinija Mauricio Ređani.

Za sada Lambo ne planira da pravi model konkurentan Porsche Macanu i Bentley Bentaygi, ali u planovima ima SUV veći od Urusa.

Ređani je potvrdio nove modele Urusa u budućnosti, kao što je Lamborghini raširio svoje popularne modele Gallardo i Huraca na više varijanti.

Spekuliše se da bi jedna od novih verzija Urusa trebalo da dobije Porscheov plug-in hybrid sa 680 KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: